Retsina

Retsina

Retsina (Grieks: ρετσίνα) is een in Griekenland populaire wijnsoort met een harssmaak. Het meest gangbare type is witte wijn. Het is een erkend streekproduct en moet voldoen aan verschillende regels. Retsina harswijn is verfrissend en vol van smaak. Afhankelijk van de kwaliteit van de hars en de druiven, verschilt de smaak van de Retsina per merk.

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. Kechris retsina Afros 750ml
  Kechris retsina Afros 750ml
  € 13,95
  x
  € 13,95
 2. Retsina Kechribari 500ml
  Retsina Kechribari 500ml
  € 4,50
  x
  € 4,50
 3. Retsina Kourtaki 500ml
  Retsina Kourtaki 500ml
  € 3,45
  x
  € 3,45
 4. Retsina MALAMATINA 500ml
  Retsina MALAMATINA 500ml
  € 3,45
  x
  € 3,45
 5. Kourtaki Retsina 2lt
  Kourtaki Retsina 2lt
  € 12,50
  x
  € 12,50
 6. Retsina MALAMATINA 2l
  Retsina MALAMATINA 2l
  € 12,50
  x
  € 12,50

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Retsina

Duizenden jaren geleden werd Retsina in amforen bewaard die verzegeld werden met hars van pijnbomen. Dit omdat amforen poreus zijn en zodat de wijn langer houdbaar zou blijven. Hierdoor kreeg de wijn op onopzettelijk op een natuurlijke wijze een harssmaak. Toen de Restina wijn in vaten en flessen werd gemaakt, verdween deze natuurlijke harssmaak. Om deze smaak terug te krijgen wordt er tegenwoordig kunstmatig hars aan de wijn toegevoegd. Per merk varieert de sterkte van de harssmaak.

 

Retsina wijn

Retsina wordt aan alle wijnen gegeven waarvan de smaak wordt veranderd door het toevoegen van dennenhars aan de gistende mist. Retsina wijn wordt door heel Griekenland gemaakt, maar het belangrijkste productiegebied ligt in het centrale gedeelte van Griekenland en Attika. Retsina wijn wordt gemaakt van de Savatiano en Roditis druif. Retsina wijn past goed bij Grieks eten en kan het beste koud worden geserveerd. De meest bekende Retsina wijn is de Malamatina, deze is verkrijgbaar bij ons in 500ml flessen of 2 liter. Maar ook de Retsina wijnen van Kechris, Kechribari en Kourtaki ontbreken niet ins ons assortiment.

 

Harswijn

Vroeger stond Retsina bekend als goedkope huiswijn waar u hoofdpijn van kreeg. Maar de kwaliteit van deze harswijn is de laatste jaren ontzettend verbeterd, vanwege de nieuwe wetten. Alle harswijnen die nu op de markt zijn onder naam Retsina, zijn gemaakt onder scherp toezicht en regels. De harswijn van nu heeft een lichte harssmaak, maar is daarnaast ook nog verfrissend en vol van smaak. Retsina harswijn is een lichte wijn met een gemiddelde zuurgraad en een licht bittere smaak. De harswijn bevat tonen van dennenbomen, hars, kruiden en citrusvruchten. Afhankelijk van de kwaliteit van de hars en de druiven, verschilt de smaak van de Retsina per merk.

Welkom bij Griekse Huis Slijterij
Ben je 18 jaar of ouder? Vul je geboortedatum in voor toegang tot het slijterij-gedeelte van onze webshop.
Geboortedatum