Tsipouro

Tsipouro

Tsipouro (in het Grieks: Τσίπουρο) is een sterke drank die alleen in Griekenland wordt gemaakt, de drank wordt gemaakt van de resten die overblijven nadat uit de druiven most is geperst. Tsipouro heeft veel overeenkomsten met de Turkse variant raki, alleen wordt meestal geen anijs aan tsipouro toegevoegd. Het alcoholgehalte van Tsipouro is gemiddeld 36% en is helder van kleur. Om meer smaak te geven kan er kruiden gebruikt worden. Tsipouro wordt als aperitief gedronken, maar kan ook gemixt worden met bijvoorbeeld cola.

10 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. Katsaros tsipouro Aged 200ml
  Katsaros tsipouro Aged 200ml
  € 14,95
  x
  € 14,95
 2. Dark Cave Tsipouro
  Dark Cave Tsipouro
  € 54,95
  x
  € 54,95
 3. Tsipouro Idonikon 50ml
  Tsipouro Idonikon 50ml
  € 1,98
  x
  € 1,98
 4. Katsaros Tsipouro 200ml
  Katsaros Tsipouro 200ml
  € 5,95
  x
  € 5,95
 5. Tsipouro Idonikon 200ml
  Tsipouro Idonikon 200ml
  € 6,75
  x
  € 6,75
 6. Tsipouro Tirnavou 700ml
  Tsipouro Tirnavou 700ml
  € 18,95
  x
  € 18,95

10 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Waar wordt Tsipouro van gemaakt?

Tsipouro is een gedestilleerde drank die van de resten wordt gemaakt nadat van de druiven wijn is gemaakt. Alle druivenschilletjes en pitjes worden gebruikt. Tot 1899 waren er geen Tsipouro in flessen te vinden, het was een bijproduct van de wijnmaker die thuis werd gestookt van de restjes en niet werd verkocht. Gelukkig voor ons wordt het nu wel op grote schaal verkocht, al is de drank nog steeds vrij onbekend buiten Griekenland. Tsipouro wordt zowel thuis gemaakt als in destilleerderijen, maar ook thuis, Tsipouro gestookt.

 

Verschillende soorten Tsipouro

De sterkte hiervan kan variëren tussen de 30 en de 60% alcohol. Tsipouro wordt gemaakt van druiven van hoge kwaliteit die geteeld worden in geselecteerde wijngaarden in Griekenland. Door heel Griekenland zijn meer dan 300 verschillende Tsipouro-varianten te vinden, dit komt doordat er in iedere regio de lokale druiven worden gebruikt. Zo smaakt Tsipouro door het hele land anders door de verschillende druivenrassen. De oogst van de druiven duurt maar een aantal weken per jaar en dat is dan ook de enige periode waarin Tsipouro kan worden gemaakt. Verder bestaat de drank uit glucosesetroop, water en soms kruiden.

 

Geheim recept

De recepten worden van generatie op generatie doorgegeven, waarbij de ingrediënten geheim gehouden worden. Naast Ouzo is Tsipouro een van de meest gedronken sterke dranken in Griekenland, vooral op het vasteland wordt er veel Tsipouro gedronken. Op de eilanden is Ouzo nog steeds het meest gedronken drankje. In Griekenland krijgt u een glaasje Tsipouro bij ontvangst in uw hotel of aan het begin van de maaltijd. Er zijn ook verschillende speciale Tsipouradika; cafés met een groot aanbod Tsipouro’s. Lekker om te combineren met mezzes.

Welkom bij Griekse Huis Slijterij
Ben je 18 jaar of ouder? Vul je geboortedatum in voor toegang tot het slijterij-gedeelte van onze webshop.
Geboortedatum