Imiglykos Wijnen

Imiglykos is een Griekse verwijzing naar een (half)zoete wijn. Onze Imiglykos wijnen zijn er in het rood, wit en rosé. Imiglykos wijnen kunnen als aperitief worden gedronken, tijdens het eten, bij kaas of tijdens de borrel. De Imiglykos wijnen zijn het hele jaar door goed te drinken en nemen u mee terug naar Griekenland.

13 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

13 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Imiglykos wijnen

Imiglykos wijnen bestaan altijd uit een blend van verschillende druiven en is typerend met zijn halfzoete smaak. Dit komt door de suikergehalte van de wijn, die per Imiglykos wijn kan verschillen. Het is een ideale wijn voor een beginnende wijndrinker omdat er meer restsuiker inzit dan een droge wijn. Hoe meer zon de druiven krijgen, hoe hoger het suikergehalte. Tijdens het productieproces worden het grooste gedeelte van die suikers omgezet in alcohol, maar de suikers niet niet worden omgezet worden restsuikers genoemd. Om de Imiglykos wijn te maken zijn er diverse druifrassen nodig. 

Imiglykos rood

De Imiglykos rood wordt onder andere gemaakt van de druiven roditis, agiorgitiko en mandilaria. Maar kan ook met de Syrah druif worden gemaakt, die ook voor drogere rode wijnen wordt gebruikt. Roditis is een roze rode druif waar voornamelijk witte wijn van wordt gemaakt. Agiorgitiko is de meest aangeplante druif van Griekenland. Net als mandilaria levert hij donkere en stevige rode wijnen op. Onze Imiglykos wijnen komen o.a. van het wijnhuis Apelia, Kourtakis, Achaia, Ampelicious, Tsantalis en de meest bekende: Kleoni.

Imiglykos wit

De witte variant van Imiglykos wordt vaak ook gemaakt met de Muscat druif. De bekende zoete witte druif die ook vaak in dessertwijn wordt verwerkt. De Muscat druif heeft een sterke aroma en ruikt naar druiven en witte bloemen. Net zoals de rode Imiglykos wordt de witte variant ook van de Roditis gemaakt en vaak ook met de Moschofilero. Deze druif heeft een roze paarse schil, maar wordt vaak ingezet om witte wijnen van te maken. 

Welkom bij Griekse Huis Slijterij
Ben je 18 jaar of ouder? Vul je geboortedatum in voor toegang tot het slijterij-gedeelte van onze webshop.
Geboortedatum